Onder normale omstandigheden zetten we slechts een fractie van onze voorraad op de website, we hebben u nu eenmaal liever in de winkel dan achter uw beeldscherm. Maar onder de huidige omstandigheden kunnen we ons goed voorstellen dan u uw boek(en) liever online bestelt. Daarom plaatsen we nu extra titels op de website. Natuurlijk blijft het mogelijk om telefonisch of per e-mail te bestellen. Als u niet te ver weg woont, kunnen wij uw boek(en) ook ’s avonds thuis bezorgen. En wilt u toch liever naar de winkel komen; wij hebben de nodige maatregelen genomen om uw en onze gezondheid te waarborgen. Hierbij alvast een aantal nieuwe titels die u in onze webwinkel kunt vinden.

Nobele wilden, De Oliviers: 4 vrouwenlevens - Sara Watling

Van jongs af aan vielen de zusjes Olivier op: geëmancipeerd, aantrekkelijk, vastberaden en gevaarlijk ‘wild’. Dichter Rupert Brooke was naar verluidt verliefd op alle vier, D.H. Lawrence vond ze walgelijk. Virginia Woolf kon geen hoogte van ze krijgen.

Ver van Verona - Jane Gardam

Ver van Verona, Jane Gardams debuutroman, bevat al alles waar Gardam later om gekoesterd zou worden: de typisch Britse sfeer, haar eigenzinnige, psychologisch scherpe pen en haar speciale humor

De rivier - Karl Marlantes

Een wonderbaarlijk gedetailleerde, dramatische en opwindende familiesaga over Finse immigranten en hun poging een plek te veroveren in het immens ruige landschap van het Amerikaanse Midden-Westen van begin twintigste eeuw.

Het Churchillcomplex - Ian Buruma

Buruma tekent een fascinerend beeld van de Anglo-Amerikaanse wereld in verval, en hoe een roemrijk verleden kan leiden tot de problemen van vandaag.

Loving: A photographic history of men in love. - Hugh Nini

Nooit eerder verschenen afbeeldingen van verliefde mannen tussen 1850 en 1950 uit de verzameling die Nini en Treadwell in de loop der jaren vonden in dozen met foto’s op rommelmarkten en in antiekwinkels.

De Wereldwandelaars. Een verbond van idealisten. - Wim Willems

Geestdriftige jonge mannen en vrouwen, twintigers, afkomstig uit volkswijken in Den Haag, Delft en Amsterdam. Ze vonden elkaar in hun idealen: geheelonthouders waren ze, vegetariërs, pacifisten, strijdend voor sociale gelijkheid en op zoek naar vrijheid in de natuur.

Alles voor niets - Walter Kempowski

Januari 1945. Kolonnes met tanks rijden voorbij, af en toe valt de stroom uit, vreemdelingen vragen op weg naar het westen om toelating om zich op te warmen en angstaanjagende dingen te vertellen. Maar de bewoners van het Georgenhof, een landgoed in Oost-Pruisen, knijpen nog steeds een oogje dicht voor de dreigende catastrofe.

Napoleons Nalatenschap. Sporen in de Nederlandse samenleving.

In het rijk geïllustreerde Napoleons nalatenschap laten historici, cultuurwetenschappers en andere specialisten, onder wie Beatrice de Graaf, Patrick Buch en Rick Honings, zien hoe Napoleons erfenis ons land heeft gevormd – in de politiek, de rechtspraak, het onderwijs, het waterbeheer en de cultuur.

Nalatenschap - Thomas Harding

‘Het liefdevol vertelde familieverhaal van Harding is knap verweven met de opkomst en ondergang van het Britse empire, twee wereldoorlogen en twee eeuwen van sociale en politieke verandering.’ – The Economist

Ilyas - Ernest van der Kwast

In zijn nieuwe roman, ‘Ilyas’ stelt Ernest van der Kwast op lichte wijze de vragen van deze tijd aan de orde. Het helpen van anderen, van mensen die hij niet kent, moet dit betekenis geven aan zijn leven? Of kan hij beter zijn huwelijk redden?

75 jaar bevrijding - Het nieuws uit het laatste oorlogsjaar van dag tot dag.

In het boek “75 jaar bevrijding” zijn de mooiste, belangrijkste en spannendste verhalen gebundeld. Het is een bloemlezing met 365 verhalen: voor iedere dag één. En staalkaart van het hele oorlogsjaar.”

De onsterfelijken van Teheran - Ali Araghi

De onsterfelijken van Teheran is een adembenemende familiesaga van één familie die zich staande probeert te houden in een verdeeld land.

Wolfstijd - Duitsland en de Duitsers 1945 - 1955. Harald Jähner

Wolfstijd is een grote naoorlogse mentaliteitsgeschiedenis die de Duitsers in al hun diversiteit toont. Jähner schildert het sociale panorama van een decennium dat beslissend was voor de Duitsers en in veel opzichten heel anders was dan we denken.

Herkomst - Saša Stanišic

Wat het betekent om als vluchteling in het buitenland aan te komen, welke vernederingen geaccepteerd moeten worden, welke gevoelens van schaamte, vertelt Herkomst in zijn beste passages.

De literaire kattekalender 2021'- Diverse auteurs

Met ook in 2021 elke week een prachtige foto van een kat, en schrijvers en dichters die de schoonheid, luiheid, brutaliteit, elegantie, nieuwsgierigheid, kortom: de persoonlijkheid van de kat bezingen.

Grachtenhuizen - Amsterdam Canal Houses  - Arjan Bronkhorst

Het fotoboek Grachtenhuizen vertelt het verhaal van vier eeuwen wonen aan de Amsterdamse grachten. Het resultaat is uniek te noemen, omdat het veelal gaat om zeer exclusieve interieurs en op privacy gerichte bewoners.

Songbook- Alex Soth

Alec Soth, bekend om zijn beklijvende portretten van eenzame Amerikanen in Sleeping by the Mississippi en Broken Manual, heeft onlangs zijn lens gericht op het gemeenschapsleven in het land. Om te helpen bij zijn zoektocht, nam Soth de steeds zeldzamer wordende rol van journalist van de lokale krant op zich.

Sleeping by the Mississippi - Alec Soth

Sleeping by the Mississippi van Alec Soth is een van de bepalende publicaties in het fotoboektijdperk. Het werd voor het eerst gepubliceerd door Steidl in 2004, was het eerste boek van Soth, werd in drie oplagen verkocht en maakte hem tot een van de leidende figuren van de hedendaagse fotografische praktijk.

Tra l'altro - Guido Guidi

Dit boek is door Marcello Galvani geselecteerd uit het archief van Guido Guidi en toont 94 kleurenfoto’s gemaakt tussen 1976 en 1981 met kleinbeeldcamera’s . Deze beelden vormen een ideale link tussen twee fasen van Guidi’s werk die al goed bekend zijn.

A1 - The great North road - Paul Graham

Ondanks dat het VK destijds een levendige fotografische scene had, waren er maar een handvol monografische boeken – Chris Killip en Martin Parr hadden er elk een – en geen toegewijde uitgevers of distributeurs. Graham moest A1 in eigen beheer uitgeven, maar als eerste kleurenboek had het een verrassende impact op de Britse fotografie.

Transparencies: Small Camera Works 1971-1979

De iconografie is bekend: snelwegen en huizen, telefooncellen, fastfood en zonovergoten parkeerplaatsen. Maar het alternatieve formaat presenteert deze onderwerpen onmiskenbaar opnieuw, door middel van verschillende experimenten met compositie, houding en kleur. Transparencies onthult zowel een detailgericht overzicht van het Amerikaanse landschap van de jaren zeventig als een rigoureuze, fantasierijke vormoefening door een onbetwiste moderne meester.

Comments are closed.