‘Zeer weinig schrijvers zijn erin geslaagd om meer kennis en diepgang te hebben in hun denken’, schreef de Los Angeles Times over Rebecca West. De Aubrey familie is een verzameling van drie boeiende romans die deels door haar eigen leven zijn geïnspireerd. Het eerste deel kwam uit in 1956 en er is nu voor het eerst een Nederlandse vertaling.

Deel 1 van de trilogie, De Familie Aubrey, speelt zich af in het London van vlak voor de Eerste Wereldoorlog. De spilzieke vader Piers dreigt zijn familie voortdurend aan een financiële ondergang te helpen. Zijn vrouw Clare en tweelingdochters Mary en Rose zijn pianowonderen, jongste zoon Richard Quin is een levendige jongen en de oudste dochter, Cordelia, is een mooie en gedreven jonge vrouw met muzikale ambities maar helaas geen talent. En dan is er nog de geliefde nicht Rosamund, die onderdak vindt bij de Aubreys.

Tussen de muziek, politiek, vervulde en gebroken dromen door, zoeken de drie dochters in dit eerste deel van de Aubrey-trilogie hun eigen stem in deze patriarchale samenleving.

Bestel nu!

Comments are closed.