De oogst is van het land, de bomen slaan geel uit, de hemel snottert regen – de herfst is een feit. Wij hebben er alle vertrouwen in dat u uw voorbereidingen heeft getroffen; het hout is gehakt, de paddenstoelen zijn geplukt en het zwijn is geschoten. Nu het pannetje pruttelt en het vuurtje knettert, ontbreekt het u alleen nog aan een goed verhaal. “Wie leest leeft dubbel” tenslotte. Dit is een selectie uit ónze oogst.

De Vikingen. Een nieuwe geschiedenis. - Neil Price

Op basis van archeologische vondsten beschrijft Vikingenexpert Neil Price vanuit het perspectief van de Vikingen zelf hun unieke geschiedenis en cultuur waaruit blijkt dat ze hun beruchte imago dubbel en dwars verdienden.

Bittere tijden - Mario Vargas Llosa

Bittere tijden is een spannende roman over internationale samenzweringen en belangenverstrengeling ten tijde van de Koude Oorlog, waarvan de echo’s vandaag de dag nog voelbaar zijn.

Historische Streekatlas. De ware schaal van Nederland

De Historische Streekatlas NL gaat op zoek naar de achtergrond van onze streeknamen.

De schilder van Barcelona. - Ildefonso Falcondes

Een krachtig verhaal over liefde, kunst, sociale opstanden en wraak in het modernistische Barcelona van begin vorige eeuw.

Een eeuw van licht. Het leven van Christiaan Huygens - Hugh Aldersey-Williams

Een eeuw van licht vertelt het verhaal van een van Nederlands belangrijkste maar onderschatte wetenschappers. Het neemt je mee op reis door Huygens tijd en reconstrueert aan de hand van zijn werk het ontstaan van de moderne wetenschap in Europa.

Utopia Avenue - David Mitchell

Bestsellerauteur David Mitchell vertelt met Utopia Avenue het verhaal van de opkomst en ondergang van een rockband eind jaren zestig, van het duivelse pact voor de roem en de wankele ladder van het succes.

Japanse prenten. Een handleiding voor verzamelaars - Willem van Gulik

Dit boek is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een toegankelijk boek over de Japanse prentkunst. Het is het enige recente naslagwerk over dit onderwerp in de Nederlandse taal.

Een jaar uit het leven van Gesine Cresspahl - Uwe Johnson

Een jaar uit het leven van Gesine Cresspahl is bovenal een roman over hoe je als mens fatsoenlijk kunt blijven in een wereld die dat niet is, hoe je je leven kunt vormgeven zonder je (al te veel) te compromitteren.

Borealis. Trees and people of the northern forest - Jelle Brandt Corstius/Jeroen Toirkens

Fotograaf Jeroen Toirkens en schrijver Jelle Brandt Corstius vertellen het verhaal van de boreale bossen, een cirkel van voornamelijk naaldbomen die zich uitstrekt over Europa, Azië en Noord-Amerika, en de mensen die er wonen.

Hotel Schiller. Geschiedenis van een hotel tijdens de bruisende interbellumjaren - M. Bierens

Hotel Schiller is een bijzonder en waargebeurd verhaal van de opkomst, de bloei en het verval van het beroemde hotel aan het Rembrandtplein, waar niet alleen gasten maar ook de vaderlandse en Europese geschiedenis hun intrek namen.

Kroniek van een leven dat voorbijgaat - Fernando Pessoa

Kroniek van een leven dat voorbijgaat is een wereldprimeur: deze autobiografische teksten van Pessoa verschenen tot nu toe slechts verspreid over tientallen verschillende Portugese uitgaven.

De opgang - Stefan Hertmans.

Pas nadat Stefan Hertmans het huis verkocht had waar hij twintig jaar had gewoond, ontdekte hij dat de vroegere bewoner een ss’er was en wat er zich tijdens de oorlog in het huis had afgespeeld.

Het landschap, de mensen. Nederland 1850-1940. - Auke van der Woud

Dit rijk geïllustreerde boek vertelt hoe we het landschap leerden exploiteren en het dichtbevolkte piepkleine Nederland, na Amerika uiteindelijk toch de grootste exporteur van landbouwproducten ter wereld werd.

Altijd iets te vinden. De kunst van het oordelen - Wieteke van Zeil

Wieteke van Zeil beschrijft nieuwe manieren om naar kunst, geschiedenis en actualiteit te kijken. Waarom is Jezus altijd wit in de kunst? En hoe komt het dat we nog stééds niet van vrouwelijke kunstenaars houden?

Eeuwige schoonheid. luxe editie. Het standaardwerk van E. Gombrich (aanbieding)

Al meer dan 60 jaar is het boek een wereldwijde bestseller. Deze klassieker neemt de lezer mee van de allereerste grotschilderingen tot aan de kunst in de 20ste eeuw. (luxe Editie, afgeprijsd)

Koot & Bie Encyclopedie

Op alfabet in de Wim & Kees Letterreeks en keurig per aflevering gerangschikt vanuit de 323 officiële televisie-uren die Van Kooten & De Bie maakten. Dit alles overdadig gelardeerd met toelichtingen en leuke weetjes in hun enig juiste, origineel ware historische context.

Met kortingsbon nu tijdelijk voor € 34,99.

Wanderlust Europe. The Great European Hike (Engelstalig)

Met outdoorliefhebber Alex Roddie over hoe je de grootsheid van de natuur het beste kunt ervaren, biedt dit boek trekking over lange afstanden, korte dagtochten en uitgebreide weekenduitstapjes voor wandelaars van alle niveaus.

MOØDe - Anton Corbijn

In MOØDe presenteert de internationaal toonaangevende fotograaf en filmmaker Anton Corbijn beelden uit zijn rijke oeuvre waarin hij de cross-over tussen de fotografie en de modewereld opzoekt. Daarmee omarmt hij de term ‘mode’ in de ruimste zin.

Comments are closed.