“Hoewel Sinterklaas zijn inkopen dit jaar zoveel mogelijk alleen doet, betekent dat niet dat hij hierdoor beperkter in zijn keuze is. In tegendeel. Richting december verschijnen er talloze nieuwe titels en 2020 is wat dat betreft geen uitzondering. Om de Sint een beetje tegemoet te komen, hebben wij een kleine selectie gemaakt; per genre hebben we steeds vier titels uit ons aanbod gekozen. Wij wensen iedereen een mooi sinterklaasfeest toe en bedenk: een heerlijk avondje in onbestemde tijden blijft een heerlijk avondje. “

Uitgemolken. Een nieuwe plattelandsidylle. - Irene van der Aart

In ‘Uitgemolken’ schrijft Van der Aart, net als in het eerder verschenen ‘De Boer op’, aanstekelijk en met veel vrolijkheid over de verschillen tussen het leven in de stad en dat op het platteland.

De ontdekking van Urk, - Matthias M.R. Declercq

Een Belgisch journalist lukt het om de identiteit bloot te leggen van ’s lands schijnbaar meest gesloten en onbegrepen gemeenschap.

Het landschap, de mensen. Nederland 1850-1940. - Auke van der Woud

Na 1850 begon de campagne om het Nederlandse landschap te verbeteren. Rond 1940 werd geschreven dat het Nederlandse landschap mooier was geworden, ‘echt volgens ons eigen ideaal, alles netjes in laatjes en vakjes.

Eens ging de zee hier tekeer. Het verhaal van de Zuiderzee en haar kustbewoners. - Eva Vriend

Vier Zuiderzeefamilies uit Urk, Volendam, Spakenburg en Wieringen staan centraal ik dit boek. Hoewel ze onderling sterk verschillen, is er één gebeurtenis die leven en lot van alle kustbewoners met elkaar verbindt.

The Kinks. Een oer-Engelse band. - Dick van Veelen

Het eerste boek over The Kinks dat binnen het Nederlandse taalgebied verschijnt en een must-have voor de Nederlandse fans en muziekliefhebbers in het algemeen.

Berlijn. Muzikale revolutie - Leo Blokhuis

In Berlijn laat Blokhuis op zeer onderhoudende wijze zien hoe, tegen de achtergrond van politiek en geschiedenis, Berlijn een bakermat wordt van een bijzondere muzikale revolutie.

Rock. Waarom rock de beste muziek van de 20e eeuw is. - Flip Vuijsje

ROCK is een fascinerende zoektocht naar de oorsprong, essentie en betekenis van rockmuziek.

Zuchten van de ziel. Bijzondere muziek in bijzondere tijden. - Guido Bindels

Toen journalist Guido Bindels in coronatijd in thuisisolatie moest, begon hij ter ontspanning de Facebookpagina “Zuchten van de ziel”. Het leverde een prachtig muziekverhalenproject op.

Feest - Ed van der Elsken

Rond 1960 stelde Ed van der Elsken een fotoboek samen rond het thema feest. Om onbekende redenen is het ontwerp destijds op de plank blijven liggen.

Ernst Haas - New York in Color

Het eerste boek over het werk van meesterfotograaf Ernst Haas gewijd aan zowel zijn klassieke als nieuw ontdekte kleurenfoto’s in New York City uit de jaren 50 en 60.

Tim Walker - Shoot for the moon.

Shoot for the Moon duikt diep in de kunst en de geest van een van de meest opwindende en originele modefotografen die vandaag de dag werken en toont het scala van Walker’s rare, wilde Wonderlands.

Peter Lindbergh - Untold Stories

Toen journalist Guido Bindels in coronatijd in thuisisolatie moest, begon hij ter ontspanning de Facebookpagina “Zuchten van de ziel”. Het leverde een prachtig muziekverhalenproject op.

Iedereen kan Proeven als een pro - Cees van Castere

Proeven als een Pro leert je proeven met de methode waarmee Cees van Casteren zijn Master of Wine examen haalde. Met de zes stappen van de Karaatmethode wordt wijnproeven voor iedereen kinderspel.

Koken, eten, leven. Ingredienten, recepten en verhalen - Nigella Lawson

‘Eten is voor mij een constant genoegen: ik vind het heerlijk er gretig en diep over na te denken, ervan te leren; het biedt troost, inspiratie, betekenis en schoonheid, het voedt me en geeft mijn leven structuur’ – Nigella Lawson.

A la minute. Simpele groentegerechten. - Mari Maris

De recepten zijn zoals je van Mari gewend bent: met verrassende smaken en zonder dier. Simpele snelle gerechten voor die dagen dat je gewoon geen hebt zin om te koken – of geen tijd, of allebei – maar toch trek hebt in iets lekker.

Oui, Chef! - Bill Buford

Een nieuw hilarisch en obsessief verslag van bestsellerauteur Bill Buford, dit keer vanuit de keuken van een Frans Michelin-restaurant: onveranderlijk onweerstaanbaar en intrigerend.

JFK. Kennedy's jonge jaren 1917 - 1956 - Fredrik Logevall

Ingrijpende geschiedenis van de Verenigde Staten in de eerste helft van de twintigste eeuw en het meest complete en persoonlijke portret van een Amerikaans icoon.

Een beloofd land - Barack Obama

Obama schrijft in buitengewoon persoonlijke bewoordingen over de jaren waarin hij politiek werd gevormd en over de bepalende momenten in de eerste termijn van zijn historische presidentschap.

Hans Wiegel, de biografie - Pieter Sijpersma

De biografie geeft niet alleen een mooi beeld van het leven van de hoofdpersoon, de lezer stapt in een tijdmachine van de politieke geschiedenis.

Mark Rutte - Petra de Koning

Mark Rutte gaat over een politiek leider die als scholier en student al op zoek was naar een rol voor zichzelf in de geschiedenis.

Comments are closed.