Skip to content

Homakase

Terwijl Japanse huisvrouwen al sinds jaar en dag om 5 uur ‘s-morgens opstaan om de bento-boxen voor man en kinderen te vullen met de heerlijkste Japanse maaltijden, lijkt het maken van sushi toch vooral voorbehouden aan mannen. Dat zal ermee te maken hebben dat toch vooral mannen enthousiast worden van de moeilijkheidsgraad van het maken van de perfecte sushi, de peperdure vlijmscherpe Japanse messen die vaak al een kunstwerk zijn om te zien en andere ‘onmisbare’ keukengadgets zoals met haaienhuid bekleedde wasabiraspen. En de ‘weetjes’natuurlijk; wat zijn eigenlijk daikon, enoki, gomasio, mirin, ponzu en soba? 

Fotograaf Oof Verschuren (o.a. bekend van de fotografie van de boeken van Yvette van Boven) heeft zich de afgelopen jaren volledig gespecialiseerd in het bereiden van sushi. Stap voor stap, foto per foto laat hij zien hoe u op professionele wijze échte sushi bereidt voor zes gasten bij u aan tafel.  En dat zie er werkelijk fantastisch uit.

Bestel nu

Back To Top