Uitgeverij Ambo Anthos biedt excuses aan voor een boek over het verraad van Anne Frank. Een team van experts concludeerde daarin dat de Joodse notaris Arnold van den Bergh mogelijk het adres van het Achterhuis had doorgespeeld naar de Duitsers.

Ambo Anthos, dat het boek van de Canadese schrijver Rosemary Sullivan in Nederland uitgeeft, schrijft dat de uitgeverij een kritische houding had moeten aannemen. Verder zijn extra drukken van het boek uitgesteld en wacht de uitgeverij op “antwoorden van het onderzoeksteam op de vragen die zijn gerezen”.

Anne Frank en de zeven andere onderduikers in het Achterhuis zijn in 1944 zeer waarschijnlijk verraden door notaris Arnold van den Bergh, lid van de Joodse Raad in Amsterdam… Tot die conclusie komt het internationale coldcase team dat vijf jaar lang onderzoek heeft gedaan naar de inval in het Achterhuis. “Het bizarre is dat wij jaren gespendeerd hebben aan het traceren van de verrader terwijl Otto Frank al die tijd waarschijnlijk heeft geweten wie het was” zegt Vincent Pankoke, oud FBI-agent en teamleider van het onderzoek. (Volkskrant 17-1-2022)

Bestel nu:

Comments are closed.