Skip to content

De onzichtbaren van Frank Nellen wint Nederlandse Boekhandelsprijs 2024

De roman De onzichtbaren van Frank Nellen (Uitgeverij Hollands Diep) heeft de Nederlandse Boekhandelsprijs 2024 gewonnenDeze jaarlijkse prijs is een uitverkiezing onder alle boekverkopers van Nederland en bestemd voor een werk dat in hun ogen meer aandacht verdient. De Nederlandse Boekhandelsprijs werd voor de tiende keer uitgereikt.

Eerdere winnaars waren Jaap Robben met Birk (2015), Alex Boogers met Alleen met de goden (2016), Lize Spit met Het Smelt (2017), Murat Isik met Wees onzichtbaar (2018), Johan Fretz met Onder de Paramariboom (2019), Dido Michielsen met Lichter dan ik (2020), Gerda Blees met Wij zijn licht (2021), Toine Heijmans met Zuurstofschuld (2022) en Mark H. Stokmans met Land van echo’s (2023).

De Nederlandse Boekhandelsprijs is in 2014 in het leven geroepen om in navolging van vele andere landen – waar de Boekhandelsprijs een fenomeen is – ook in Nederland een grootse erkenning vanuit het boekenvak voor een nog relatief onbekend boek te realiseren. De verkiezing van de Nederlandse Boekhandelsprijs wordt mede mogelijk gemaakt door CB – Centraal Boekhuis, Culemborg en ondersteund door lezerscommunity Hebban.

Back To Top