Bij Boekhandel De Bengel werken we nauw samen met zorgvuldig gekozen schrijvers, historici, ­kunstenaars en uitgevers. Zo kunnen we u elke dag voorzien van het ­beste wat de literaire wereld heeft te bieden. In onze ­winkel is een hoofdrol weggelegd voor ­seizoensgebonden boeken. De adviezen die we bij onze gerechten ­schenken, zijn ook alle op natuurlijke wijze ­geproduceerd.

Wij serveren een dagelijks wisselend menu, dus laat u verrassen! Vanzelfsprekend hebben wij ook altijd de beroemde klassiekers op de kaart staan. Heeft u andere leeswensen of allergieën? Informeer dan even vooraf naar onze mogelijkheden.

Gelieve per telefoon te reserveren op 078 – 645 49 56 of laat een bericht met uw reservering achter op onze e-mail, info@debengelonline.nl.

Starters

Vos 8

In het nieuwe ‘furhaal’ van de altijd inventieve George Saunders, richt de titelverteller zich rechtstreeks tot de ‘leezur’: ‘Allereerst wil ik zegge sorrie as ik woorde furkeert spel. Ik ben un Vos!’ Het is een ontroerend, soms vreselijk zielig, soms grappig verhaal over verlies en ­ontgoocheling, over hoop en nieuwe kansen (vpro).

€ 12,50

Teddy

Teddy, een Russische beer die per ongeluk en eigenlijk tegen z’n wil ontsnapt uit het circus. Hij moet zich dan heruitvinden in het woud. ­Kazakov schrijft met groot inlevingsvermogen. Het tweede is een kleiner maar net zo briljant verhaal over een blinde hond die wordt gegrepen door de ­passie van de jacht.

€ 12,95

Oogzenuw

In een fenomenale stijl verbindt María Gainza verhalen over schilders met haar eigen leven. Kunst is geen extraatje in het leven, of een territorium dat je pas mag betreden nadat je er examen in hebt gedaan: wie goed kijkt, vindt altijd wat, zou het adagium van Gainza kunnen zijn Volkskrant).

€ 20,50

Ik ben de broer van XX

Fleur Jaeggy staat bekend om haar spaarzame en telegramachtige stijl, wat een intrigerende paradox oproept: ondanks de kaal-tot-op-het-bot-basis is haar werk zeer aangrijpend. In Ik ben de broer van XX slaagt Jaeggy er op steelse wijze in je geest in bezit te nemen.

€ 18,50

Vakantiemenu

Cari Mora

Een verhaal over het kwaad, hebzucht en de ­consequenties van een duistere obsessie van de hand van Thomas Harris, de schrijver van ­übermonster Hannibal Lecter.

€ 20,00

Het Mes

Een klassiek zomergerecht: de Scandinavische thriller. Deel 12 van de Harry Hole serie van
Jo Nesbo. De echte schrokop weet genoeg.

€ 22,99

Donkergroen bijna zwart

Moritz en zijn moeder Marie zijn nieuw in het eenzame bergdorp en Marie zou blij moeten zijn met de vriendschap tussen haar zoon en Raffael. Maar ze vertrouwt Raffael niet, met zijn ­makkelijke glimlach en ijskoude blauwe ogen. Debuutroman van Mareike Fallwikcl.

€ 24,99

De Verdwijning van Stephanie Mailer

Net zoals De waarheid over de zaak Harry ­Quebert is De verdwijning van Stephanie Mailer een knap uitgedachte detectiveroman die de lezer van begin tot einde boeit (Hebban).

€ 25,00

De Fluisterman

Eerst is het spannend. Dan is het eng. Daarna is het ronduit beangstigend. En dan… lees je verder op eigen risico.

€ 20,00

Hoofdmenu

Grand-Hotel Europa

Een spraakmakend, vol, rijk boek van Ilja ­Leonard Pfeijffer. Flamboyant geschreven. Belangwekkende thema’s worden op een ­vanzelfsprekende wijze opgenomen in het plot. Ook door de zelfspot blijft het een licht maar ­meeslepend boek.

€ 26,99

Verloren in Napels

De Amerikaanse Heddi en de Italiaanse Pietro vieren begin jaren negentig het studentenleven in een vervallen palazzo in de beruchte Spaanse wijk in Napels. Maar Pietro kan, in tegenstelling tot zijn broers, niet loskomen van de druk van zijn ouders in de vaak geromantiseerde maar in werkelijkheid verstikkende Italiaanse provincie.

€ 22,99

De grenstrilogie

De jongemannen in deze drie romans: Al die mooie paarden, De grens, Steden van de vlakte van ­Cormac McCarthy worden in de jaren dertig volwassen op ranches in het zuidwesten van de VS. Aan de andere kant van de grens lokt Mexico, met zijn desolate schoonheid en zijn wrede belofte van een plek waar dromen met bloed bekostigd worden.

€ 22,50

De kleuren van de brand

Parijs 1927. Filmisch beschrijft Pierre Lemaître de zoete wraak van Madeleine op een hebzuchtig establishment dat Frankrijk naar een volgende oorlog voert. Dit avontuurlijke epos kreeg de Prix Concourt!

€ 22,99

De Ontembare

De ontembare’ is een overdonderende Mexicaanse roman van Guillermo Arriaga, die grote bekendheid verwierf als scenarioschrijver van o.a. de film ‘Babel’. Ongewoon maar dwingend ­geschreven. “Dit is een rauw boek. Als het een film was, zou je zo nu en dan je ogen even ­dichtknijpen”(Volkskrant).

€ 24,99

Pittige gerechten

Ik blijf Hier ****

Trentino (Zuid-Tirol) Nadat Mussolini in 1923 aan de macht is gekomen wordt de bevolking het gebruik van hun taal ontzegd. Het Duits wordt zelfs van de grafstenen gewist. Melancholieke roman van Marco Balzano over een boerengezin dat door de ­geschiedenis wordt misleid, verscheurt en gemangeld.
**** tip van de chef

€ 19,99

Vallen is als vliegen

Moedig en groots boek. Manon Uphoff heeft voor haar onthutsende jeugdherinneringen een taal gevonden om het onzegbare te beschrijven.

€ 18,99

De Jongens van Nickel

In De jongens van Nickel vertelt Colson ­Whitehead een verhaal waarin de personages aan zijn verbeelding zijn ontsproten, maar dat voor de rest is gebaseerd op feiten die even bizar als ­keihard zijn. Een waardig opvolger van de bekroonde bestseller De ondergrondse spoorweg.

€ 22,99

Sobremesa

Kamer in Oostende

Koen Peeters prettige stijl voert je achteloos mee langs de dijken, stranden, hotels, cafés, burger­woningen of verdwenen plekken van Oostende. Een stad waar kunstenaars als James Ensor en de ­schrijvers Charlotte Mutsaerts, Eric de Kuyper of eerder Hugo Claus en Joseph Roth aanspoelden. Een ode aan vriendschap en een serenade aan Oostende.

€ 23,99

Het Veld

Robert Seethaler, de schrijver van Een heel leven laat ook in zijn nieuwe roman weer zien dat hij een meester is in fraaie details en dialogen, in subtiele karakterschetsen.

€ 21,99

Comments are closed.