Skip to content

De 9e editie van The Passion op donderdag 18 april 2019 opgevoerd in Dordrecht.

The Passion vertelt tijdens een groots en uniek muziekevenement over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus. Bekende artiesten steken dit eeuwenoude verhaal in een nieuw jasje aan de hand van hedendaagse Nederlandse popnummers. Net als voorgaande jaren trekt er een processie met duizend mensen en een groot verlicht kruis door de straten op weg naar het hoofdpodium.

The Passion is voor iedereen vrij toegankelijk. Je hoeft voor het evenement geen plaats te reserveren of een kaartje te kopen. Je kunt gewoon naar de evenementenlocatie komen.

Het evenement vindt plaats op het Maartensgat in Dordrecht.

Indien je met de auto naar The Passion afreist, kun je de doorverwijzingsborden volgen naar parkeerlocaties met vrije parkeerplaatsen. Let op: Parkeergarage Spuihaven is op de dag van The Passion beperkt bruikbaar.

Per trein. Vanuit Dordrecht loopt je via de hoofduitgang (Stationsplein) in ongeveer 18 minuten naar het Maartensgat.

De Waterbus The Passion is ook (deels) te bereiken metDe Waterbus.  Let op: Halte Hooikade is op 18 april gestremd, halte Merwedekade kan wel gebruikt worden om het evenement te bezoeken. Looptijd van en naar het Maartensgat is ongeveer 18 minuten.

Dordrecht is de plek waar dit jaar 400 jaar geleden tijdens de Synode van Dordrecht de opdracht werd gegeven voor de eerste officiële Nederlandse Bijbelvertaling: De Statenbijbel. Deze Bijbel was een revolutie voor het geloof en voor de Nederlandse taal. De verhalen uit de Bijbel konden ineens door iedereen gelezen worden. En de verschillende dialecten in de lage landen kregen door deze Bijbelvertaling een gemeenschappelijk boek. Tot op de dag van vandaag gebruiken we woorden en uitdrukkingen uit de Statenbijbel.

En 400 jaar later is het eigenlijk niet anders. De Nederlandse taal zorgt ook er ook bij The Passion voor dat het lijdensverhaal van Jezus een verhaal is voor iedereen. De Nederlandse liedjes brengen het passieverhaal dichtbij iedereen en ze verbinden ons allemaal rondom dit verhaal.

Tot slot is Dordrecht een authentiek Nederlandse stad en heeft een prachtige ligging aan de Merwede en de Oude Maas. Het stadsgezicht vormt een prachtig decor voor de vertelling van het paasverhaal anno 2019.

Back To Top