83ste boekenweek

Het thema van de 83ste boekenweek is natuur. Jan Terlouw schreef het Boekenweekessay 2018.  Het Boekenweekgeschenk is dit jaar geschreven door de Vlaamse schrijfster Griet op de Beeck. Met meer dan 700.000 verkochte boeken is zij één van de meest gelezen Nederlandstalige auteurs van dit moment. 

Het openhartig interview in De Wereld Draait Door in september vorig jaar over haar incestervaringen die ze had ondergaan als zeer jong kind, deed enorm veel stof opwaaien en bracht haar behalve waardering en bijval ook veel kritiek.  Griet op de Beeck : “Ik had rekening gehouden met negatieve reacties. Maar  dat mensen dachten dat het een promotiestunt voor mijn boek was…  Daar ben ik erg door geraakt geweest.”

Nu, een half jaar later, keert Op de Beeck terug in de schijnwerpers, en wel als schrijfster van het boekenweekgeschenk. “Een geweldige eer”, zegt ze, “zeker voor iemand die pas vijf jaar geleden is gedebuteerd.” Vrijdagavond schittert ze als ‘Belle du Bal’, als hoofdgast op het Boekenbal. In de acht dagen daarna toert ze heel Nederland door, van Leeuwarden tot Weert.

Cadeau van uw boekhandel tijdens de boekenweek (10 – 18 maart  2018) bij besteding van €12,50 aan Nederlandstalige boeken.
“Natuurlijk” het boekenweekessay van Jan Terlouw is een ode aan de natuur en een pleidooi voor duurzaamheid ligt  vanaf 10 maart in de winkel voor € 3,50.
Natuurlijk - Jan Terlouw
Jan Terlouw

Comments are closed.